Dragi cititori …

Dragi cititori …

Revista de Informatica Sociala (RIS) / Journal of Social Informatics, editata de Laboratorul de Informatica Sociala al Facultatii de Sociologie si Psihologie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, este o publicatie electronica bianuala de profil din Romania care, incepand cu primul sau numar (iunie 2004), se doreste a fi o arena deschisa tuturor universitarilor, cercetatorilor, specialistilor, doctoranzilor si nu numai, interesati de aspectele sociale ale computerizarii.

Anul 2010 reprezintă pentru Revista de Informatică Socială cel de-al VII-lea an de existenţă. Chiar de la primul său număr, RIS a încercat să surprindă cititorii cu noi concepte, adaptate cerințelor internaționale în privința publicațiilor de specialitate.  Alături de revista omonimă din Japonia, RIS este singura publicație de profil din Europa care promovează domeniul informaticii sociale. Apărută  sub coordonarea regretatului profesor Rob Kling, părintele informaticii sociale, RIS promovează conținut de specialitate în limba română, într-un domeniu înființat doar cu 3 ani înainte de apariția primului său număr.

Avem o echipă editorială tănără și dinamică, cadre universitare în cadrul Facultăţii de Sociologie și Psihologie, întregită de redactori asociaţi, cadre universitare și specialiști de renume atât din cadrul facultăţilor de profil din ţară cât și din străinătate. Suntem mândri să avem printre noi, în comitetul științific al revistei, profesori de renume din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada, Australia și Brazilia.

Revista este disponibilă online, fiind indexată din decembrie 2008 în baze de date internaționale, precum Ulrich / ProQuest sau GESIS și , de la primul său număr, într-o serie de cataloage internaționale. În timpul celor șase ani de apariție online, Revista de Informatică Socială a găzduit peste 50 de autori străini prezenți în peste 30 de articole, studii de caz sau cercetări.

Invitam pe toti cei interesati de societatea informationala si implicatiile noilor tehnologii in societate sa trimita materiale spre publicare in paginile jurnalului nostru. Acestea pot fi lucrari de cercetare, articole de sinteză, studii de caz/empirice, puncte de vedere, recenzii de carte sau conferinte, anunturi de evenimente, cronici științifice etc.

Recomandările redacției pentru autori și procesul de peer-review sunt menite să contribuie la calitatea științifică a revistei.